Ralf Hermans

Als transition lead coördineert Ralf het nieuwe operation model van Enexis ICT waarbij vragen beantwoord en ingevuld worden op het gebied van onze regie (welke producten en services leveren we zelf en wat leveren partners in de markt), hoe organiseren we Business IT alignement op basis van SAFe/Agile en welke ICT organisatie, -cultuur en skills zijn daarvoor noodzakelijk.

 


 

Presentatie tijdens het jaarcongres:

Hoe te leren van je fouten bij Lean Portfolio Management; een client study van Enexis.

 

Beschrijving:

Wat is de volgende stap voor de organisatie bij het gebruik van Agile? Is het om teams te schalen of misschien wel de-scalen, terug naar de roots van agile. Beide opvattingen hebben hun voor- en nadelen. Als je beslist om verder te schalen, dan is het verstandig het gehele bedrijf mee te nemen. Lean Portfolio Management komt daarbij al snel om de hoek kijken. Hoe u kunt beslissen over bedrijfsbrede Epics, hoe u kunt overstappen op een op capaciteit gebaseerd budgetteringsmodel en er tegelijk voor kan zorgen dat teams agile kunnen blijven. Die willen samenwerking en interactie, en geen volledig gedicteerd plan.

Voor je het weet heb je ofwel gefaald in de wensen van je Agile Teams (door niet de gewenste flexibiliteit toe te staan) of je hebt je managementteam in de steek gelaten (geen rekening gehouden met de controle die ze verwachten). Hoe we met deze valkuilen omgingen en van onze fouten leerden, leggen we in deze sessie uit.

 

Klik hier voor het programma-overzicht.

 

RSS
LinkedIn
Share