Pieter Kamstra

Pieter is een zeer ervaren Agile Expert; hij heeft bijna 20 jaar ervaring in IT. Hij heeft met succes organisaties geholpen om efficiënter te worden, teams om nieuwe praktijken toe te passen en mensen om te begrijpen hoe ze zich moeten aanpassen aan hun nieuwe rollen binnen Agile Operating Models. Hij heeft voor verschillende bekende merken gewerkt om organisatorische flexibiliteit te creëren en delivery opnieuw uit te vinden. Hij heeft verschillende Agile Scaling-methoden zoals SAFe, Spotify pragmatisch toegepast en aangepast aan de behoeften van de organisatie. Altijd gebaseerd op metrics, om het succes meetbaar te maken en continu te kunnen verbeteren.

 


 

Presentatie tijdens het jaarcongres:

Hoe te leren van je fouten bij Lean Portfolio Management; een client study van Enexis.

 

Beschrijving:

Wat is de volgende stap voor de organisatie bij het gebruik van Agile? Is het om teams te schalen of misschien wel de-scalen, terug naar de roots van agile. Beide opvattingen hebben hun voor- en nadelen. Als je beslist om verder te schalen, dan is het verstandig het gehele bedrijf mee te nemen. Lean Portfolio Management komt daarbij al snel om de hoek kijken. Hoe u kunt beslissen over bedrijfsbrede Epics, hoe u kunt overstappen op een op capaciteit gebaseerd budgetteringsmodel en er tegelijk voor kan zorgen dat teams agile kunnen blijven. Die willen samenwerking en interactie, en geen volledig gedicteerd plan.

Voor je het weet heb je ofwel gefaald in de wensen van je Agile Teams (door niet de gewenste flexibiliteit toe te staan) of je hebt je managementteam in de steek gelaten (geen rekening gehouden met de controle die ze verwachten). Hoe we met deze valkuilen omgingen en van onze fouten leerden, leggen we in deze sessie uit.

 

RSS
LinkedIn
Share