Paul Takken

Paul Takken is een specialist op het gebied van Agile innovatie, transformaties en ontwikkeling. Paul is het afgelopen decennium als consultant en coach betrokken geweest bij een aantal impactvolle Agile experimenten bij onder andere ING, Volkswagen, TU Delft, WikiSpeed en de staat Washington.

Op het gebied van Agile werkte hij nauw samen met onder anderen Jeff Sutherland (Scrum.inc) en Joe Justice (Wikispeed).

 


 

Presentatie tijdens het jaarcongres:

Natuurlijk Agile – De verborgen wortels van wendbaarheid

 

Beschrijving:

Agile heeft door zijn cyclische hart het vermogen organisaties terug te zetten in hun kracht, maar werd de afgelopen jaren vooral ingezet ten behoeve van efficiencyverbetering. Dit beperkte gebruik van Agile als werk- en organisatiemethode leidde vaak tot onvoldoende (of niet-duurzame) resultaten. Het doet ook onrecht aan het werkelijke karakter en kracht van Agile.

Agile is namelijk veel meer dan een (software) ontwikkelmethode en zelfs veel meer dan een mindset. Met zijn boek en presentatie beschrijft Paul Takken het fundament en verklaart de universele kracht van Agile: Natuurlijk Agile.

Paul leert je aan de hand van zijn eigen ervaringen om ‘natuurlijk Agile’ in je omgeving toepassen en van jouw organisatie een wijze en succesvolle organisatie te maken waarin mens, technologie en omgeving weer in balans raken én blijven.

Zoals de bekende hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans het omschrijft in het voorwoord van “Natuurlijk Agile”:

‘Wat ik zo krachtig vind aan Pauls boek, is dat hij een bij uitstek technisch en technologisch instrument als Agile weet om te buigen – eigenlijk terug weet te brengen – naar die menselijke maat. Daarmee laat hij wat mij betreft nog duidelijker zien hoe dat kan werken en wat het oplevert. Hij duikt als het ware in het hart van de machine en draait daar de knoppen om.

 

 

 

RSS
LinkedIn
Share