Justine Bolt

Justine Bolt heeft een achtergrond in communicatie en culturele antropologie. De afgelopen 15 jaar heeft zij als communicatieprofessional gewerkt bij diverse maatschappelijke organisaties, zoals Oxfam Novib en het UMC Utrecht.

Midden in de coronacrisis is Justine gestart bij het RIVM als senior adviseur interne communicatie. Zij vervult de Product Owner-rol voor het team Corporate Communicatie.

 

 

 

 

 


 

Presentatie tijdens het jaarcongres (samen met Marieke Timmer):

‘Starten met agile in Communicatie’

 

De directie Communicatie en Duurzame informatievoorziening van RIVM heeft tijdens de pandemie voor een groot gedeelte in dienst gestaan van de crisis. Toch ging het denken over verbeteringen in de organisatiestructuur gewoon door. Een structuur die meer specialisatie én meer samenwerking zou faciliteren, dat was de wens. Specialisten vonden elkaar snel en de teamvorming daartussen kwam vlot tot stand. Maar de multidisciplinaire samenwerking, om end-to-end communicatie te leveren voor de verschillende RIVM-kennisdomeinen, die kwam niet als vanzelfsprekend tot stand en dat was aanleiding om een agile manier van werken in deze teams te introduceren.

Door agile events en routines te gebruiken krijgt de samenwerking in deze multi-disciplinaire teams steeds meer vorm, ritme en structuur. Dit is een verandering die gepaard gaat met de gebruikelijke veranderdynamiek. Hoe gaat het management daarmee om, en welke aanpassing vraagt dit van communicatieprofessionals en hun interne klanten? Marieke Timmer (Manager) en Justine Bolt (Product Owner) vertellen openhartig over hun ervaringen.

 

Klik hier voor het programma-overzicht.

RSS
LinkedIn
Share